Recept:Pasta med kantarell- och morotsstuvning
Pasta med kantarell- och morotsstuvning
Kategorier:
Fler recept med:
Enkel pastarätt som ändå är lite piffig och lyxig tack vare svampen.
Ingredienser
För 4 personer
- ca 150 g färska trattkantareller
- eller
- [[Mängd::10 gram|10 gram]] torkade trattkantareller
- Symbolen "[[" användes på en plats där den inte är användbar.
- Delen "]]" av efterfrågningen förstods inte.
"torkadeThe value "trattkantareller" kan inte användas som sidnamn på den här wikin.</div></span>morötter- <span>[[Mängd/Morot" contains invalid characters (e.g. [) for a property name.
- 190 gramgul lök
1,6 deciliter
- 2,5 dl soja- eller havregrädde
- vitpeppar
- salt
- ev. färsk persilja"ev. [[färsk persilja" kan inte användas som sidnamn på den här wikin.
- Blötlägg svampen enligt anvisningar på förpackningen, om du använder torkade trattkantareller.
- Skala och riv morötterna.
- Hacka löken.
- Fräs morötterna och löken på medelvärme tills morötterna mjuknat.
- Häll av blötläggningsvattnet på svampen och ställ det åt sidan.
- Fös undan morotsblandningen lite i pannan och fräs svampen, gärna i lite mjölkfritt margarin, en liten stund.
- Sila blötläggningsvattnet i en tesil (för att få bort eventuellt skräp) och häll ner vattnet och grädden i pannan, om du använt torkade trattkantareller. Späd annars med lite vatten.
- Låt koka ihop.
- Smaksätt med peppar och örtsalt och servera till pasta.
Toppa gärna med lite färsk persilja. Servera gärna med en bönsallad.
Senast uppdaterad 2012-10-16 11:20